Saltear al contenido principal
Firobi

Com va néixer el Firobi?

Abans de constituir-se els primers ajuntaments democràtics pels anys 1977-78, un conjunt de persones varen formar un grup que anomenaren FIROBI.

Paraula que, buscada al diccionari de la llengua catalana, a la gran enciclopèdia…, no l’hi trobem!!! Crec que és molt injust que no hi sigui.

Hi hauria de constar més o menys així:

 

FIROBI: femení, plural. Grup de gent sense ànim de lucre i amb moltes ganes de donar, fer i cercar coses per als altres (aquests altres, com més petits siguin millor). Propi de la Mediterrània i més concretament de la població de Vilassar de Mar, a la comarca del Maresme.

 

Moltes coses té el poble de Vilassar de Mar per agrair al FIROBI: una per mi molt important, és que tota una generació ha gaudit i viscut les activitats del FIROBI, des del Caga Tió, les festes populars, els festivals de titelles, espectacles i festes plenes de màgia i creativitat. Nens i nenes dels primers anys, que ja són segurament pares i mares d’uns altres nens i nenes, que també estan xalanti vivint les activitats del FIROBI d’avui.

Probablement, aquestes activitats del FIROBI han ajudat que tots siguem una mica millor en tots els sentits, ja que sempre han fomentat l’amistat, el respecte, la cooperació, la solidaritat i la llibertat.

Imatges dels festivals i actes
Fira d'artesans de titelles
Fes la teva titella - Festival Firobi